ČUVALI GA, ZLU NE TREBALO: Policija u Hercegovini predala na uništavanje arsenal oružja zaostalog iz rata...

Ministarstvo unutarnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona (MUP ZHK) predalo je na uništavanje ukupno 72 komada oružja koje je zaostalo iz rata.

  • Hronika

  • 18. Okt. 2020  

  • 0

Riječ je o 11 pušaka, pet sačmarica s glatkom cijevi, 42 automatske puške, tri mitraljeza, jednoj zračnoj puški, četiri minobacača, jedom ručnom bacaču raketa, dva postolja od minobacača i tri nosača minobacača.

Malo oružje i lako naoružanje zaostalo iz rata, bh. policijske agencije prikupile od građana tokom akcije "Žetva", a uništeno je u subotu, 17. oktobra, u Ljevaonici čelika Jelšingrad u Banjoj Luci.

Ovo uništavanje organizirano je u suradnji s UNDP-om i Nacionalnim tijelom - odborom za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja u Bosni i Hercegovini, objavljeno je na službenoj internetskoj stranici MUP-a ZHK-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...