NAKON SKANDALA U LUKAVCU OGLASILA SE NAŠA STRANKA: ''Predizborni skupovi SDA preči od rada Federalnog parlamenta i života građana''

Jasmin Alić, potpredsjednik Glavnog odbora Naše stranke, traži hitnu reakciju nadležnih povodom kršenja zdravstvenih i sigurnosnih mjera na skupovima SDA u Tuzlanskom kantonu, kao i na koncertu održanom u Lukavcu.

  • Mini market

  • 18. Okt. 2020  

  • 0

“Od SDA ne iznenađuje više ništa, pa ni direktno ugrožavanje života naših građana i građanki. Međutim, iznenađuje nepostojanje reakcije nadležnih kriznih štabova, kantonalnog i federalnog, pa i CIK-a. Ako su kantonalni inspektori u Sarajevu mogli kontrolisati poštivanje mjera na sjednici Parlamenta FBiH, kako to da ne mogu na skupovima SDA u Gradačcu i Srebreniku? Da li su za njih skupovi SDA važniji od rada najvećeg zakonodavnog tijela u Federaciji BiH pa i od života građana?'', poručio je on, a saopćeno je danas iz Naše stranke.

U saopćenju piše da iz Naše stranke traže hitnu reakciju i sankcije. Kao dokaz, kad već nisu izašli na lice mjesta, mogu koristiti videa i fotografije koje preplavljuju internet i unose zabrinutost među stanovništvo. Također, mogu koristiti i iskaze stotina prisutnih na tim skupovima koji se vide na spomenutim materijalima.

''Istu sankciju tražimo i za organizatore koncerta u Lukavcu'', poručili su.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...