NEOČEKIVANI USPJEH AZERBEJDŽANSKE VOJSKE; PREDSJEDNIK ALIYEV ODUŠEVLJEN: "Podigli smo našu zastavu na historijskom mostu Khudaferin..."

Predsjednik Azerbejdžana Ilham Aliyev, saopćio je kako su azerbejdžanski vojnici podigli zastavu na mostu Khudaferin, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Svijet

  • 18. Okt. 2020  18. Okt. 2020

  • 0

”Oružane snage Azerbejdžana na historijskom mostu Khudaferin podigle su zastavu Azerbejdžana. Živio azerbejdžanski narod. Karabah je Azerbejdžan”, poručio je Aliyev na Twitteru. 

Most Khudaferin na rijeci Aras, nedaleko od iransko-azerbejdžanske granice podignut je u 11. stoljeću i nalazi se unutar granica Jabrayila čije je gradsko središte i nekoliko sela azerbejdžanska vojska oslobodila od okupacije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...