OČEKIVANA ODLUKA: Glavni odbor Bošnjačke stranke odbio poziv Krivokapića!

Glavni odbor Bošnjačke stranke, koji je zasjedao u Rožajama, odlučio je da ne ulazi u novu vladu i ne prihvati poziv mandatara Zdravka Krivokapića. 

  • Regija

  • 18. Okt. 2020  19. Okt. 2020

  • 0

Kako saznaju odgovički meidji odluka je donesena apsolutnom većinom glasova a samo jedan član GO je bio uzdržan. 

Antena M prethodno je objavila da je većinsko raspoloženje na Glavnom odboru bilo da ta stranka ne ulazi u novu vladu i ne prihvati poziv Krivokapića. 

Krivokapić se, podsjetimo, sastao u petak sa predsjednikom Bošnjačke stranke Rafetom Husovićem, sa kojim je vodio pregovore o učešću manjinskih partija u novoj vlasti.

Husović je ranije izjavio da se na ovim izborima desila promjena na političkoj sceni u Crnoj Gori, koju oni kao ozbiljna politička stranka poštuju.

"Podržavajući izbornu volju građana, poslanici Bošnjačke stranke su glasali za izbor Alekse Bečića za predsjednika Skupštine. Takođe, naša podrška biće neupitna i kada je riječ o izboru skupštinskih tijela. Na taj način, doprinijećemo da Skupština bude istinski dom demokratije, a mi ćemo se kao konstruktivna opozicija potruditi da utičemo na političke procese koji će se odvijati u Skupštini", naveo je ranije Husović. 

Podsjećamo, član Predsjedništva  Bošnjačke stranke u Crnoj Gori, Sead Šahman, kazao je još sredinom avgusta ove godine da su odbili poziv opozicije da bude dio buduće vlasti.

Šahman je za rekao da je razlog to što je “prosrpski dio opozicije” otvoreno zastupao politike protiv NATO u Evropske unije.

– Mi ostajemo privrženi vrijednostima NATO i Evropske unije – poručio je Šahman.

On smatra da bi, ukoliko na vlast dođe prosrpska opozicija, Crna Gora krenula nekim drugim putem.

– Crna Gora je članica NATO. To je građanima ulivalo sigurnost, imamo i porast investicija uslijed toga. Ukoliko određene političke strukture koje su trenutno opozicija dođu na vlast, siguran sam da se takav kurs ne bi zadržao. Oni propagiraju anti-NATO Crnu Goru i umjesto toga nude blisku saradnju sa  Ruskom Federacijom – kazao je Šahman.

(Sl.B.)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...