MINISTRICA TURKOVIĆ NA DALEKOM PUTU: Sastala se u Dohi sa ministrom Al-Thanijem, a očekuje je službeni susret sa sinom...

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković, danas je u Dohi razgovarala sa zamjenikom premijera i ministrom vanjskih poslova Države Katar Sheikh Mohammedom bin Abdulrahmanom Al-Thanijem.

  • Vijesti

  • 18. Okt. 2020  18. Okt. 2020

  • 2

Tokom radne posjete, ministrica Turković je sa kolegom Al-Thanijem razgovarala o bilateralnim odnosima dvije prijateljske države, te o pitanjima koja su od zajedničkog interesa Bosne i Hercegovine i Katara i učvršćivanju odnosa između dvije zemlje.

Na sastanku je razgovarano i o globalnoj pandemiji COVID-19, a ministrica Turković je kolegu informisala o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, te o posljedicama koje je pandemija ostavila u oblasti ekonomije u našoj zemlji.

Ministrica Turković je pozvala ministra Al-Thanija da posjeti Bosnu i Hercegovinu.

Bisera Turković je prije dolaska na čelo Ministarstva vanjskih poslova bila ambasadorica u Kataru, a odnedavno u toj zemlji BiH predstavlja njen sin Ali.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...