ČEŠKA GORI: Pogledajte šokantne prizore iz Praga nakon najave novog lockdowna...

U Češkoj je u posljednje dvije sedmice situacija sa pandemijom potpuno izmakla kontroli.

  • Svijet

  • 18. Okt. 2020  19. Okt. 2020

  • 0

U centru Praga u nedjelju je došlo do velikih nereda nakon što je policija odlučila 'razbiti' prosvjed protiv restriktivnih mjera koje je češka vlada najavila u namjeri da zaustavi širenje virusa covid-19.

image   Michal Cizek

U okršajima s policijom ozlijeđeno je najmanje 20 osoba, a češki mediji navode da su u neredima sudjelovali nogometni navijači koji su se pobunili protiv zatvaranja barova i restorana, ali i zabrane prisustvovanja na sportskim utakmicama.

image   Michal Cizek

U Češkoj je inače na snazi zabrana okupljanja više od 500 ljudi, a kada je policija shvatila da se na trgu već nalazi nekoliko tisuća prosvjednika, krenula je u akciju. Uslijedio je žestoki obračun, letjele su boce, baklje i kamenice, a snage reda upotrijebile su suzavac i vodene topove.

image   Michal Cizek

Posljednja dva tjedna u Češkoj je situacija s pandemijom potpuno izmakla kontroli. U samo desetak dana broj dnevnih slučajeva poveća se s 500 na preko sedam tisuća. Upravo zbog tih okolnosti iz češke vlade najavili su da razmišljaju o potpunom lockdownu.

image   Michal Cizek

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...