PREDIZBORNO OBEĆANJE TRUMPA ŠOKIRALO SVIJET: Njegove riječi odzvanjaju planetom

On, međutim, nije precizirao kada bi to tačno moglo da se desi, ali je rekao da će se to svakako dogoditi brže nego što mnogi misle.

  • Svijet

  • 19. Okt. 2020  20. Okt. 2020

  • 0

Američki predsjednik Donald Trump na mitingu u Viskonsinu najavio je da će Sjedinjene Države prve u svijetu sletjeti na Crvenu planetu.

Američki predsjednik Donald Trump obećao je svojim pristalicama da će Sjedinjene Države prve u svijetu poslati čovjeka na Mars, a ženu na Mjesec!

On je u subotu na predizbornom mitingu u Viskonsinu najavio da će se, ukoliko pobijedi na predstojećim izborima, postarati da do kraja drugog mandata pošalje astronauta na Crvenu planetu i tako obezbijedi Americi novu pobjedu u svemirskoj trci.

Poslaćemo austronauta na Mars - Obećavam da ćemo biti prva nacija koja će uspješno poslati austronauta na Mars. Veoma smo blizu tog ostvarenja - Donald Trump

Nije realno

Pola vijeka nakon što je američki kosmonaut Nil Armstrong postao prvi čovjek koji je stupio na tlo Mjeseca, Donald Trump je obećao da će SAD uskoro moći da se pohvale i prvom ženom koja će se prošetati po Zemljinom satelitu. On, međutim, nije precizirao kada bi to tačno moglo da se desi, ali je rekao da će se to svakako dogoditi brže nego što mnogi misle.

Stručnjaci, s druge strane, ističu da je apsolutno nemoguće da čovjek sleti na Mars do kraja Trumpovog drugog mandata jer nijedna država na svijetu, pa ni Amerika, u ovom trenutku još nema neophodnu tehnologiju za takav poduhvat. Međutim, oni ne isključuju mogućnost da u narednih nekoliko godina na površinu Crvene planete sleti bespilotna letilica, što bi bio prvi korak ka osvajanju Marsa.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...