NIŠTA OD NOVE VLADE CRNE GORE, KRIVOKAPIĆ NA MUKAMA: Mandić i Knežević optužuju Abazovića da lobiranjem želi postaviti svoje kandidate…

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević uputili su krajem prošle sedmice pismo mandataru Zdravku Krivokapiću u kojem su ga obavijestili da će Demokratski front predložiti imena kandidata za vladu nakon što se izvrši raspodjela mandata na osnovu snage poslaničkih klubova u Skupšini, piše "Pobjeda".

  • Regija

  • 20. Okt. 2020  20. Okt. 2020

  • 1

U pismu, prema saznanjima "Pobjede", Mandić i Knežević navode da je takav pristup jedino demokratski i ispravan.

Izvor "Pobjede" blizak vrhu DF-a saopštio je da je pismo upućeno, između ostalog, i da bi se spriječilo masovno samokandidovanje određenih ličnosti po raznim medijima, ali i zbog dva koncepta formiranja vlade koji se trenutno potenciraju, što je uslovilo da nema značajnijih pomaka kada je u pitanju formiranje vlade ni skoro mjesec nakon konstituisanja parlamenta.

“Ako se nastavi ovako, imaćemo preko 50 kandidata za vladu, što je neozbiljno. Treba izbjeći da dođe do varijante po kojoj bi za jednu funkciju bilo više kandidata iz različitih stranaka, a mandataru, koncernu Vijesti ili Dritanu Abazoviću bilo bi omogućeno da lobiranjem postave svoje kandidate u vladi”, rekao je izvor "Pobjede" blizak samom vrhu Demokratskog fronta.

Stav DF-a podržavaju Socijalistička narodna partija i Demokrate, dok su za sada mandatar, GP URA i koncern Vijesti na stanovištu da se između nekoliko kandidata po principu personalnih kvalifikacija (CV) izabere najbolji tim.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...