MISTERIJA U IMOTSKOM: Ko je nacrtao tajanstvene znakove na dnu jezera koje je presušilo... (FOTO)

Vrela u Modrom jezeru u Imotskom su provrela i jezero se u noći s nedjelje na ponedjeljak počelo puniti vodom.

  • Šareni svijet

  • 20. Okt. 2020  20. Okt. 2020

  • 0

Ipak, na dijelu još presušenog jezera osvanuli su u ponedjeljak ujutro neobični znakovi, javlja Radio Imotski.

Zanimljiva umjetnička instalacija, sastavljena od neobičnih krugova, povezanih ravnom linijom, s nekom neobičnom strelicom. Sve je toliko veliko da se prostim okom vidi sa svih predjela jezera.

alt

Onaj ko je odlučio u noći sa nedjelje sići na dno jezera i sve to napraviti, morao se dobro pripremiti.

"Bilo bi lijepo i doznati što sve ova instalacija predstavlja. Sve u svemu zanimljivo, a umjetnik se dobro i naradio. Spustiti se po noći na dno jezera, po mraku sve to ucrtati (vjerojatno je prije i odredio koordinate) zaslužuje respekt. Da ništa drugo, to se prvi put dogodilo na dnu presušenog jezera. Već sutra voda će prekriti taj neobičan umjetnički izričaj. Vanzemaljski sigurno nije", javlja Radio Imotski.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...