PRVI ČOVJEK CIVILNE ZAŠTITE NA SVADBI BIO BEZ MASKE I DISTANCE: Hvalio se fotografijama, a poslije je uslijedio šok...

Samo pet dana ranije, Nacionalni štab Civilne zaštite objavio je odluku kojom je uvedeno obavezno nošenje maski u zatvorenim prostorima i ograničena društvena okupljanja na kojima se očekuje više od 50 ljudi.

  • Regija

  • 20. Okt. 2020  20. Okt. 2020

  • 0

Načelnik Štaba civilne zaštite općine Pitomača Ivan Erhatić prvi je šef jednog štaba u Hrvatskoj koji je smijenjen, i to zbog nepoštivanja mjera. Erhatić se, naime, prošle subote na svom Facebook profilu pohvalio učestvovanjem na jednom vjenčanju i objavio 27 fotografija razdraganih ljudi u gomili – bez maski i distance, javljaju hrvatski mediji. 

Samo pet dana ranije, Nacionalni štab civilne zaštite objavio je odluku kojom je uvedeno obavezno nošenje maski u zatvorenim prostorima i ograničena društvena okupljanja na kojima se očekuje više od 50 ljudi.

Fotografije su istog popodneva objavljene na lokalnom portalu i odmah su se proširile društvenim mrežama, što je izazvalo opravdano negodovanje i lavinu negativnih komentara ogorčenih građana.

Lokalni načelnik se narugao odlukama Nacionalnog štaba, omalovažio njihove apele i upozorenja. To nije moglo proći nezapaženo pa je zatražena njegova smjena, što je dan kasnije i učinjeno. To je prva smjena načelnika jednog štaba, jer se u doba korone ponašao "nepropisno i neodgovorno".

Pitomača je jedna od općina u Virovitičko-podravskoj županiji s najvećim brojem zaraženih koronavirusom. Koliko ih tačno ima, ne zna se, jer županijski štab, jedini u Hrvatskoj, objavljuje samo zbirne podatke pa podatak nisu željeli otkriti javnosti čak ni u ovom slučaju.

Građani Pitomače smatraju da je za takvo stanje kriv smijenjeni načelnik, jer nije adekvatno kontrolirao poštivanje mjera.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...