KINA SAD-u BEZ PARDONA: "Prestanite odmah"

Oko Tibeta su komplikacije, opet.

  • Svijet

  • 20. Okt. 2020  20. Okt. 2020

  • 0

Kinesko Ministarstvo vanjskih poslova saopćilo je da Sjedinjene Američke Države treba odmah da prestanu da se miješaju u njene unutrašnje stvari nakon što se Lobsang Sangaj, predsjednik Tibetanske centralne administracije (CTA), lider tibetanske vlade u emigraciji, sastao sa zvaničnikom američkog State Departmenta u Washingtonu.

Sangaj se prošle sedmice sastao s američkim specijalnim koordinatorom za Tibet i istaknuo da je to bio prvi put da je šef CTA-e primljen u State Departmentu, prenosi Reuters. "Kina će preduzeti sve neophodne mjere da zaštiti interese svoje zemlje", rekao je na konferenciji za novinare portparol kineskog Ministarstva vanjskih poslova Zhao Lijian.

Opisujući Sangaja kao antikineskog separatistu, Zhao Lijian je rekao da SAD treba da prekine svaki zvanični kontakt s njim. "Sastanak je poslao ozbiljno pogrešan signal tibetanskim snagama za nezavisnost", istaknuo je on. "Sjedinjene Američke Države trebaju odmah da prestanu da koriste pitanje Tibeta kao miješanje u unutrašnje stvari Kine."

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...