DODIK NE ZNA ŠTA GA JE SNAŠLO: Nikica Bosnić istupio iz koalicije "Srpska lista"

Predsjednik Regionalnog odbora DNS-a za Federaciju BiH i delegat u federalnom Domu naroda Nikica Bosnić istupio je jučer iz koalicije “Srpska lista”.

  • Politika

  • 21. Okt. 2020  21. Okt. 2020

  • 0

Kako je Bosnić potvrdio za Srpskainfo, dužnost delegata u Domu naroda FBiH ubuduće će obavljati kao samostalni delegat zastupajući interese srpskog naroda i svoje stranke.

FOTO: SRPSKAINFO

– Postupio sam po zaključcima Predsjedništva DNS-a i istupio iz koalicije “Srpska lista”, u kojoj sam bio sa SNSD-om i još nekim strankama – istaknuo je Bosnić. On je dodao da će čekati daljnju odluku svoje stranke.

Podsjećamo, Predsjedništvo DNS-a dalo je opštinskim i gradskim odborima stranke rok do danas u 15 sati da se izjasne s kim žele u koaliciju na lokalnom nivou.

Predsjedništvo DNS-a odlučilo je da stranka istupi iz koalicije na nivou Republike Srpske i BiH te obavezalo poslanika DNS-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH da istupi iz kluba poslanika u kojem je do sada djelovao.

Taj poslanik je, ujedno, i predsjednik stranke Nenad Nešić, koji je prekjučer već napustio Srpski klub, u kojem je do sada bio zajedno s Jakovom Galićem iz SP-a i liderom Ujedinjene Srpske Nenadom Stevandićem.

Predsjedništvo DNS-a je na isti način obavezalo i delegata u Domu naroda Federacije BiH Nikicu Bosnića, koji je jučer i postupio po zaključcima svoje stranke.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...