ZNATE L' PRIČU O GUŽVARI?: E, sada je napravite na ovaj način...

Gužvara je jedna vrsta gibanice i o njoj smo već pisali, međutim svako je pravi na svoj način.

  • Gastro

  • 21. Okt. 2020  21. Okt. 2020

  • 0

SASTOJCI:

500 g kora za pitu

500 g mladog sira

2 kašike milerama

5 jaja

150 ml kisele vode

150 ml ulja

1 kašičica praška za pecivo

PRIPREMA:

1. Od četiri jajeta odvojiti žumance i bjelance pa umutiti bjelance sa solju u čvrst snijeg.

2. Žumanca umutiti sa sirom, mileramom, praškom za pecivo.

3. Dodati kiselu vodu i ulje pa umiješati bjelance.

4. Dublju tepsiju pomastiti pa staviti dvije kore pite da vire sa strane.

5. Malo pospite uljem pa uzimajte jednu po jednu koru, gužvajte je i umačite u fil.

6. Redajte jednu pored druge dok ne potrošite kore.

7. Ostatak fila prespite preko kora pa preklopite onima koje su ostale sa strane.

8. Zadnju koru stavite na vrh, probušite viljuškom pa zalijte jajetom koje ste umutili sa par kašika kisele vode i ulja.

9. Pecite u rerni zagrijanoj na 220 stepeni oko 40 minuta.

Prijatno! :) 

(SB/Domacica.com) 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...