SVIMA DOBRO ZNAN: Prodaje se Golf I, još je nov (VIDEO)

Iako je proizveden davne 1980. godine, ovaj Golf je do danas prešao tek nešto manje od 1.200 kilometara.

  • Auto

  • 21. Okt. 2020  21. Okt. 2020

  • 0

Golf prve generacije ima, poput svog nasljednika u našoj regiji, status legende, a ponegdje i božanstva. Ovaj primjerak je vrijedan klanjanja.

Ovisno o izvedbi i stanju, Golf prve generacije može se naći za nekoliko hiljada kuna, piše Index.hr, dok najskuplji GTI i kabrioleti imaju daleko više cijene.

Ovaj je samo naizgled običan primjerak. Naime, iako je proizveden davne 1980. godine, ovaj Golf je do danas prešao tek nešto manje od 1.200 kilometara. 

Nalazi se u ponudi Silverstone Auctionsa, a polovinom novembra će biti ponuđen na aukciji. Zanimljivo je kako je prvi kupac ovog auta već imao jedan Golf, a ovaj je uzeo za rezervu. No, kako se Golf pokazao izuzetno pouzdanim, zeleni primjerak nikada nije došao na red. Vjerovali ili ne, prvi ga je vlasnik vozio dva puta, a automobil je prvi put registriran tek 1999. godine.

Kod ovakvog auta nije problem ni što je volan na "krivoj" strani, reći će pravi obožavaoci.

Jedino pitanje je koliko miris novog automobila u slučaju Golfa I vrijedi. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...