ĐUKANOVIĆ ČESTITAO PARTIJAMA MANJINSKIH NARODA: "Pokazali ste principijelnost i lojalnost Crnoj Gori!"

Demokratska partija socijalista lidera Mila Đukanovića pozdravila je odluku partija manjinskih naroda da ne ulaze u koalicione aranžmane sa političkim subjektima, među kojima su, kako navode, i osvjedočeni protivnici državnih interesa Crne Gore, koji su, između ostalog, kroz svoje djelovanje konstantno narušavali multietničnost i građanske principe crnogorskog društva.

  • Regija

  • 21. Okt. 2020  22. Okt. 2020

  • 1

"Ovakvim svojim stavom te partije su pokazale privrženost ideji evropske budućnosti i potvrdile iskrenost našeg uzajamnog, višegodišnjeg partnerstva, tokom kojeg smo trasirali strateški put Crne Gore", poručili su iz DPS-a.

Svojim časnim odnosom prema neiskrenim ponudama, poručuju iz DPS-a, manjinske partije su još jednom demonstrirale lojalnost svojoj državi Crnoj Gori.

"Kao i visoku političku principijelnost, koju će njihovi birači, ali i ukupna crnogorska javnost, sigurni smo, znati da cijene", zaključili su u saopštenju iz Demokratske partije socijalista.

Podsjećamo, Glavni odbor Bošnjačke stranke, odlučio je na sjendici 18. oktobra da ne ulazi u novu vladu i ne prihvati poziv mandatara Zdravka Krivokapića. 

"Podržavajući izbornu volju građana, poslanici Bošnjačke stranke su glasali za izbor Alekse Bečića za predsjednika Skupštine. Takođe, naša podrška biće neupitna i kada je riječ o izboru skupštinskih tijela. Na taj način, doprinijećemo da Skupština bude istinski dom demokratije, a mi ćemo se kao konstruktivna opozicija potruditi da utičemo na političke procese koji će se odvijati u Skupštini", naveo je ranije Husović. 

Član Predsjedništva  Bošnjačke stranke u Crnoj Gori, Sead Šahman, kazao je još sredinom avgusta ove godine da su odbili poziv opozicije da bude dio buduće vlasti.

Šahman je rekao da je razlog to što je “prosrpski dio opozicije” otvoreno zastupao politike protiv NATO u Evropske unije.

Dan kasnije, identičnu odluku donijela je i albanska koalicija „Jednoglasno“. Albanska koalicija se zahvalila na pozivu za razgovor mandataru Zdravku Krivokapiću, jer su zaključili da bi to, osim kurtoaznog susreta, bilo ipak gubljenje vremena.

“Mi ne možemo biti dio vlade Crne Gore koju dominantno čine one stranke i politike koje ne žele ravnopravnost Albanaca u ovoj državi i sa kojima se programski i strateški dijametralno razlikujemo”, navodi se u odgovoru koji potpisuje nosilac liste i poslanik tog saveza u Skupštini Crne Gore Fatmir Gjeka.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...