DEVET ČLANOVA PORODICE UMRLO U RAZMAKU OD NEKOLIKO DANA: Otkriveno da su svi jeli istu hranu iz zamrzivača

Devet članova jedne porodice iz Kine umrlo je nakon što su pojeli domaće nudle koje su stajale u zamrzivaču godinu dana.

  • Šareni svijet

  • 21. Okt. 2020  22. Okt. 2020

  • 0

Porodica je otrovana bongkrek kiselinom koja je nađena u nudlama, saopštili su lokalni zvaničnici i isključili mogućnost namjernog trovanja.

Nacionalni komitet za zdravlje izdao je u utorak hitno upozorenje ljudima da izbjegavaju da jednu hranu sa fermentisanim pirinčem i brašnom, prenosi China Daily.

Dvanaestočlana porodica živi u gradu Jiksi na sjeveroistoku Kine. Članovi su se okupili 5. oktobra na doručku. I dok je devet članova jelo domaće nudle, najmlađi članovi nisu jeli jer im se nije dopao ukus.

Ovo je posebna vesta nudli koje se prave od fermentisanog kukuruznog brašna, prenosi Independent.

Devet osoba koje ih je jelo razboljelo se za nekoliko sati i osmoro njih je do 11. oktobra umrlo. Deveti član, 47-godišnja žena, bila je u bolnici neko vrijeme, ali je umrla u ponedeljak.

Simptomi trovanja ovom kiselinom pojavljuju se za nekoliko sati od konzumiranja kontaminirane hrane, a uključuju bol u stomaku, znojenje, slabost i komu.

Smrt može da nastupi za 24 sata.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...