MALIGNA PROPAGANDA SELJAKA IZ MOŠEVCA: "Analitičar" Dževad Galijašević pamflete o "islamskom terorizmu" objavljuje u državnom ruskom časopisu koji State Department naziva "antizapadnim"

Baš kao i Stefan Karganović, i Dževad Galijašević je godinama bogato nagrađivan budžetskim novcem Republike Srpske za svoje glupe i nepismene "antiterorističke analize". Sasvim je logično da usluge ovih karikaturalnih propagandista koriste i glavni pokrovitelji Milorada Dodika, ruski državni organi i njihova agresivna propagandistička mašinerija.

  • Mini market

  • 22. Okt. 2020  22. Okt. 2020

  • 7

Dževad Galijašević, nezavisni analitičar i samostalni ekspert za terorizam, kojeg već tri i pol decenije u životu održavaju srbijanske tajne službe u funkciji specijalnog rata protiv Bosne i Hercegovine, napokon je doživio da izađe iz lokalnih i regionalnih okvira i da se njim, seoskom lolom iz Moševca, posredno doduše, bavi američki State Department.

U Specijalnom izvještaju State Departmenta iz augusta ove godine naslovljenog "Stubovi ruskog ekosistema dezinformacija i propagande" spominje se ruski online časopis "The Strategic Culture" u kojem se kao jedan od autora pojavljuje i "Jevad Galiyashevich", kojeg se titulira kao "eksperta za sigurnost i antiterorizam koji živi u Bosni i Hercegovini".

Kako se navodi u analizi američkog Ministarstva vanjskih poslova, "The Strategic Culture" je internetski portal koji je osnovao  Obavještajni odjel Ministarstva vanjskih poslova Rusije i njegova uređivačka politika je usklađena s ciljevima ruske vanjske politike. Programski zadatak ovog portala je, kako se navodi, da okuplja saradnike i autore, uglavnom sa Zapada, koji se bave širenjem teorija zavjere. Tekstovi na ovom online časopisu i njihove poruke usmjereni su prema zapadnoj publici, ali uz maksimalno vođenje računa da se ne otkrije da je taj medij dio malignog ruskog državnog informativno-propagandnog projekta.

Dževad Galijašević je u ruskom propagandnom mediju "Kulturna strategija" prije četiri godine napisao veliki članak u kojem je pozdravio dolazak Donalda Trumpa na čelo Sjedinjenih Američkih Država. Seljačić iz Moševca je u svojoj "ekspertskoj analizi" globalnog značaja Trumpove pobjede izrazio nadu da će se Trump i njegova administracija energično obračunati s islamskim terorizmom u Bosni i Hercegovini, koji je stvorilo bošnjačko političko rukovodstvo uz pomoć bivših američkih predsjednika Georgea W. Busha i, pogotovo, Baracka Obame!?

Još jedan probisvijet, prevarant i kriminalac s ovih prostora redovno sarađuje s ruskim propagandnim online magazinom "Kulturna strategija". Riječ je o Stefanu Karganoviću, kako je navedeno, "predsjedniku historijskog projekta Srebrenica". Karganović je, kao što je poznato, već duže vrijeme u bijegu od pravosuđa Republike Srpske, godinama živi u Sjedinjenim  Američkim Državama. Zajedno s još jednim prevarantom - patriotom Ljubišom Simićem, Karganović je od Vlade Republike Srpske dobio oko dva miliona maraka za svoj projekt negiranja da je u Srebrenici počinjen genocid. Od projekta koji je, kako je najavljivano, "trebao promijeniti percepciju svijeta o Srebrenici", nije bilo ništa, novac je potrošen i nikada nije opavdan, a Karganović se tereti za pronevjeru 100 hiljada KM poreza.

Baš kao i Stefan Karganović, i Dževad Galijašević je godinama bogato nagrađivan budžetskim novcem Republike Srpske za svoje glupe i nepismene "antiterorističke analize". Sasvim je logično da usluge ovih karikaturalnih propagandista koriste i glavni pokrovitelji MIlorada Dodika, ruski državni organi i njhova agresivna propagandistička mašinerija.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...