OVO SE NIKŠIĆU I KOJOVIĆU NEĆE SVIDJETI: Osuđeni Mirsad Kukić blizak je partner SDP-a i Naše stranke

Mirsad Kukić, lider PDA, danas je osuđen na godinu dana zatvora za trgovinu utjecajem u vezi sa zapošljavanjem u "Elektrodistribuciju BiH".

  • Politika

  • 22. Okt. 2020  22. Okt. 2020

  • 11

Kukić već odavno slovi za tihog partnera stranaka sarajevske četvorke, a prije svega SDP-a i Naše stranke.

Bliskost Našoj stranci Kukić je pokazao i samim prisustvom na prošlogodišnjem kongresu Naše stranke, kada se lider PDA odazvao pozivu predsjednika NS-a Predraga Kojovića. 

Da Kukić uživa povjerenje vrha Naše stranke, dokazuje i slika na kojoj se se jasno vidi da spomenuti uživa u društvu kandidata Naše stranke za Općinu Centar Srđana Mandića, i bivšeg kandidata Naše stranke za člana Predsjedništva BiH Boriše Falatara. 

alt

Da veze Naše stranke i Mirsada Kukića nisu postojale samo za vrijeme kongresa Naše stranke te da se radi o dugotrajnom partnerstvu, potvrđuje i činjenica da je nedavno održan sastanak rukovodstva Naše stranke i Mirsada Kukića u Sarajevu, u restoranu "Amerikanac". Sastanku su prisustvovali Predrag Kojović, Mirsad Kukić, kao i drugi istaknuti članovi Naše stranke, poput Mirsada Čamdžića. 

Osim toga, bliskost ovih stranaka pokazalo je i zajedničko djelovanje u Skupštini Tuzlanskog kantona, gdje Naša stranka, SDP i PDA redovno nastupaju skupa. 

Kukić je bio gost novogodišnjeg prijema koji je organizirao Nermin Nikšić. Na tom prijemu nije bilo mnogo gostiju iz drugih partija pa prisustvo Kukića nije ostalo nezapaženo.

(Sl. B.)

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...