ŽESTOKA OFANZIVA AZERBEJDŽANSKE VOJSKE: Naselja u Nagorno-Karabahu padaju jedno za drugim; Novi snimci razornih napada dronova (VIDEO)

Azerbejdžanski predsjednik Ilham Aliyev izjavio je da su oružane snage Azerbejdžana preuzele kontrolu nad brojnim naseljima u Hodžavendskom, Džebrailskom i Gubadlinkom regionu u Nagorno-Karabahu.

  • Svijet

  • 23. Okt. 2020  23. Okt. 2020

  • 1

Istovremeno, iz Karabaha javljaju da je azerbejdžanska vojska bombardovala grad Martakert.

"Odvažna azerbejdžanska vojska oslobodila je od okupacije sela Dolanar i Bunjadli u Hodžavenskom rejonu, sela Dag Tumas, Nusus, Halafli, Minbašili, Vejseli u Džebrailskom rejonu, zatim Venedli, Mirzagansanli u Zanglanskom rejonu, a takođe i Zilanli, Kurd Mahrizli, Muganli i Alaguršag u Gubadlinskom rejonu Azerbejdžana. Živjela azerbejdžanska vojska! Karabah je Azerbejdžan", napisao je Aliyev na Twitteru.

​Istovremeno, vlasti nepriznate republike Nagorno-Karabah saopštile su da su azerbejdžanske oružane snage bombardovale grad Martakert na sjeveru Karabaha.

"Neprijateljske snage trenutno bombarduju Martakert. Koristi se vojna avijacija", saopštio je zvanični Informativni centar Karabaha, pozivajući se na Državnu službu za vanredne situacije u Karabahu.

Prema podacima centra, azerbejdžanska strana je takođe pucala u u 14.20 po lokalnom vremenu (12.20 po srednjevropskom) na teritoriju Kašatagskog rejona, koristeći sistem "Grad", a zatim i dio puta Karegah-Berdzor.

"Osim materijalne štete, među civilnim stanovništvom nema žrtava. Inače, na ovom području nema vojnog objekta", navedeno je u saopštenju.

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Armeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i djelimična mobilizacija.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...