MILIĆ VUKAŠINOVIĆ, KAO I OBIČNO, BEZ DLAKE NA JEZIKU: "Brega je mali gramzivi miš koga je pravio..."

Milić Vukašinović o ponovnom okupljanju "Bijelog dugmeta", životu u Sarajevu u ratnim vremenima i Goranu Bregoviću.

  • Estrada

  • 24. Okt. 2020  24. Okt. 2020

  • 4

Doktor za rokenrol Milić Vukašinović decenijama je neko ko žari i pali muzičkom scenom, i to ne samo muzikom, već i svojim britkim jezikom.

Vlasnik brojnih hitova rok i folk žanra, nekadašnji član "Bijelog dugmeta" i sadašnji frontmen "Vatrenog poljupca" otkrio je kako je još u februaru pobijedio koronu i zbog čega se ne bi vratio u "Bijelo dugme".

"Pa i da se nije desila ova pandemija koronavirusa, ja kad nisam u studiju ili nisam negdje na svirci, uglavnom vrijeme provodim kod kuće, lektorišem treći dio svoje autobiografije i u pauzama sam na društvenim mrežama. Zatim zasviram gitaru, da mi ne omekša koža na jagodicama prstiju, jer kad omekša, onda je bolno svirati i mogu i plikovi da se naprave."

Kaže da upravo vanredne situacije, poput ove s koronavirusom, u umjetnicima razvijaju nadahnuća: "Pa, ja, inače, razmišljam dijalektički i zato znam da, poslije svakog mračnog i tegobnog perioda, dolazi do eksplozije dobrog raspoloženja i nadahnutog doživljaja života, ali ja sam preživio i rat u Sarajevu tako da mi je ovo kao banjsko uživanje u odnosu na onaj užas koji je trajao tri godine u Sarajevu."

O ponovnom okupljanju "Bijelog dugmeta", kazao je:

"Pa, da Bregović nije mali gramzivi miš koga je gladan k*rac napravio, grupa "Bijelo dugme" bi svirala sve ovo što radi s Alenom i Tifom u seoskoj varijanti sa pleh muzikom i ne bi, samo zato da bi smanjio troškove i uzeo više para, srozavao instituciju zvanu grupa "Bijelo dugme", ali avaj", kazao je Vukašinović za portal Srbijadanas.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...