DODIK NA OTVARANJU COVID-BOLNICE U BIJELJINI: "Alarmantno je, zatvorićemo..."

"...škole u RS-u."

  • Politika

  • 24. Okt. 2020  24. Okt. 2020

  • 0

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istaknuo je da se mora preduzeti niz mjera u Republici Srpskoj da bi se zaštitili građani s obzirom na veliki porast broja zaraženih koronavirusom.

"Današnji broj zaraženih građana virusom je alarmantan i moramo preduzeti niz mjera kako bismo zaštitili građane i najvjerovatnije ćemo zatvoriti škole", istaknuo je Dodik na otvaranju Covid-bolnice u Bijeljini.

On je ukazao i da će se morati reducirati radno vrijeme u firmama u RS-u te je pozvao građane da poštuju preporučene mjere zaštite radi sprečavanja širenja koronavirusa, prenosi Srna.

Dodik, koji je lider SNSD-a, pozvao je i druge političke partije da se pridržavaju mjera zaštite i da se ne održavaju javni skupovi.

On je podsjetio na odluku Izvršnog komiteta SNSD-a da obustave promotivne aktivnosti i skupove u okviru kampanje "Okupljanje za Srpsku" za predstojeće lokalne izbore zbog pogoršane epidemiološke situacije u Republici Srpskoj.

Dodik je naglasio da SNSD od ponedjeljka do 2. novembra neće održavati skupove.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...