OVAJ REGIONALNI BEND SLAVI 50 GODINA RADA: Snimili su jednu od himni ex-YU roka (VIDEO)

Beogradska "YU grupa" počet će obilležavanje velikog, u regionu jedinstvenog jubileja - 50 godina postojanja koncertom na svoj rođendan 29. novembra u Kombank dvorani u glavnom gradu Srbije.

  • Jeste li znali

  • 24. Okt. 2020  24. Okt. 2020

  • 0

Koncert "YU grupe" u nekadašnjem Domu sindikata, u okviru koncertnog serijala promoterske kuće "Long Play" "Pod maskama", bit će samo uvod i mala najava za iduću godinu, kada u očekivanim redovnim zdravstvenim okolnostima ovaj bend priprema veliki slavljenički spektakl, o čemu će fanovi i javnost biti naknadno obaviješteni, piše portal Direktno.rs.

Od osnivanja 1970. do danas, na čelu s neuništivom braćom Žikom i gitaristom i pjevačem Dragim Jelićem, prošavši kroz brojne faze i postave, gdje je u posljednjih 25 i više godina treći stožer, gitarista Petar Jelić, "YU grupa" je objavila niz značajnih albuma, od prvjenca "YU grupa" (1973.) do posljednjeg "Evo, stojim tu" (2016.), na kojima su, kao i na nekoliko singlova, zabilježene antologijske pjesme, kakve su "Crni leptir", "Čudna šuma", "Kosovski božuri", "Od zlata jabuka", "Mornar", "Dunavom još šibaju vetrovi"...

Eto, nek' im je sretno...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...