FRANCUSKA DEPORTOVALA PORODICU IZ BIH: Pretukli kćerku jer se zaljubila u Srbina...

Ministarstvo je saopštilo da je pet članova porodice djevojčice u istočnom gradu Bezansonu jutros deportovano u Sarajev.

  • Hronika

  • 24. Okt. 2020  24. Okt. 2020

  • 10

Francuska je danas protjerala porodicu iz BiH, koja je pretukla i obrijala ćerki kosu koja je željela da se uda za Srbina, saopštilo je francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ministarstvo je saopštilo da je pet članova porodice djevojčice u istočnom gradu Bezansonu jutros deportovano u Sarajevo.

"Ovo protjerivanje sa nacionalne teritorije posljedica je neprihvatljivog ponašanja porodice u avgustu, naročito premlaćivanja i brijanja djevojke koja je bila zaljubljena u mladog Srbina, osobu druge vjeroispovesti", pojasnili su iz Ministarstva.

U saopštenju se dodaje da će se o maloljetnoj djevojci brinuti socijalne službe i ona će, kada bude pounoljetna, steći pravo boravka u Francuskoj, piše Oslobođenje.

Francuski mediji su u avgustu izvjestili da je porodica pretukla sedamnaestogodišnju djevojku, muslimanku iz BiH, te da su je ošišali do glave, jer je željela da se uda za dvadesetogodišnjeg Srbina. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...