POGLEDAJTE MAPU: Sarajevo epicentar korone, evo u kojim je naseljima najviše oboljelih

Covid heat map jasno ukazuje gdje je trenutno epicentar oboljelih u BiH, a zanimljivo je i da prikazuje broj zaraženih prema naseljima.

  • Vijesti

  • 24. Okt. 2020  24. Okt. 2020

  • 0

Interaktivna mapa na zaštićenom online medicinskom informacionom sistemu prikazuje broj oboljelih građana u naseljima, općinama i gradovima u BiH. 

imageMapa BiH/

Covid heat map jasno ukazuje gdje je trenutno epicentar oboljelih u BiH, a zanimljivo je i da prikazuje broj zaraženih prema naseljima.

imageMapa Sarajevo naselja/

Vlada Kantona Sarajevo i Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo danas su održali vanrednu sjednicu zbog izuzetno lošeg stanja u glavnom gradu BiH. 

Dogovoreno je da će 30 mjesta u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" biti preusmjerneno sa Podhrastova, gdje su kapaciteti popunjeni. 

Dok se stanje iz dana u dan pogoršava, ne prestaju prepucavanja na relaciji  KCUS - Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš". 

Generalna direktorica KCUS-a, prof. dr. Sebija Izetbegović nakon današnjeg sastanka izjavila je:

- Na sastanak Kriznog štaba nije došao Ismet Gavrankapetanović, koji je član. On radi danas privatno. Nije poslao niti zamjenu. Koja drskost! Zaključao je kantonalnu bolnicu i neće da liječi oboljele. Strašno!

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović gostujući na FACE TV-u rekao je da mjesta u bolnicama još ima, naročito na KCUS-u. 

- Ja sam protiv toga da se pacijenti smještaju u studentski dom ili bilo gdje drugo dok ima kreveta u bolnicama. Kada se napune kreveti na Podhrastovima, imaju kreveti na Infektivnoj klinici KCUS-a, i mi smo tu. Ako sve to bude puno, onda možemo razmišljati o drugim smještajima. Mi imamo oko 350 kreveta, a popunjeno je 66 posto. Na KCUS-u ima oko 800 slobodnih kreveta, napomenuo je Gavrankapetanović - piše "Oslobođenje".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...