"OSTALI BEZ MUNICIJE": Azerbejdžanska vojska nezaustavljivo napreduje, tokom noći značajni gubici Armenaca

Azerbejdžanska vojska i dalje nastavlja s akcijama koje je pokrenula u cilju oslobađanja okupiranog teritorija od armenskih snaga, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Svijet

  • 25. Okt. 2020  

  • 2

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopćilo je da su tokom cijele noći različitim intenzitetom izvedene operacije u pravcima Agderea, Khocavenda, Fuzulija, Hadruta, Gubadlija i Lachina.

Navodi se da su armenske snage otvorile vatru tenkovima, topovima i minobacačima, dok je azerbejdžanska vojska nastavila s akcijama te proširila prostor koji drži pod svojom kontrolom.

Azerbejdžanska vojska je posebno u pravcima Khocavenda, Gubadlija i Lachina dodatno napredovala, a armenske snage na tom prostoru pretrpjele su značajne ljudske gubitke te ostale bez municije.

Ministarstvo odbrane navelo je da je azerbejdžanska vojska na različitim frontovima uništila dva tenka, dva oklopna vozila, četiri haubice D-30, jedan top 2A36 Giasint-B i sedam vozila koji su pripadali armenskim snagama.

Dodaje se da se nastavljaju sukobi širom fronta te da je situacija pod kontrolom azerbejdžanske vojske.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...