ODLUKA KOJA JE IZAZVALA ŽESTOKE KRITIKE: Pogledajte kako izgleda unutrašnjost NOVOG IZOLATORIJA gdje će biti izmješteni oboljeli od koronavirusa (FOTO)

Krizni štab Ministarstva zdravstva i Vlada Kantona Sarajevo donijeli su odluku da se u prostoru Željezničkog školskog centra, u sarajevskom naselju Buća Potok, napravi izolatorij u kojem će biti smješteni oboljeli od Covida-19 s lakšom kliničkom slikom.

  • Društvo

  • 25. Okt. 2020  

  • 0

Ekipa N1 danas je obišla budući izolatorij i provjerila kakvi su trenutno uvjeti. Kako je rečeno nakon jučerašnje sjednice, ovaj izolatorij će na početku moći primiti 100 pacijenata, a ukoliko bude bilo potrebe kapaciteti će se proširiti na 300 kreveta.  O pacijentima će brinuti osoblje JU Dom zdravlja KS.

Željeznički školski centar inače raspolaže sa 60 soba i šest mokrih čvorova s kupatilima i toaletima, restoran i druge potrebne prostorije. Sobe imaju više kreveta.

Ova odluka izazvala je velike kritike opozicionih političkih stranaka, a Upravni odbor Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" poručio je kako je nedopustivo i sramotno smještati bolesne građane van zdravstvenih ustanova pored 900 slobodnih kreveta u KS.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...