U SVE SE MIJEŠA: Dodik preuzeo sve funkcije u Republici Srpskoj?!

Izjavu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da će danas na sjednici Republičkog štaba za vanredne situacije biti razmatrana epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i da će se razmatrati mogućnost zatvaranja škola, BN televizija ocijenila je kao Dodikovo ponižavanje institucija Republike Srpske.

  • Mini market

  • 25. Okt. 2020  26. Okt. 2020

  • 2

- Ako odluka o zatvaranju škola bude donesena, biće to isključivo na period od sedam dana - otkrio je Dodik novinarima detalje sa sjednice koja bi se tek trebala održati i na kojoj Dodik neće sudjelovati. 

Dodik je ocijenio da je epidemiološka situacija u Republici Srpskoj teška i kompleksna, a da je najveći problem opterećenost zdravstvenog sektora.

- U Banja Luci funkcioniše Covid bolnica, potrebno je da se obezbijedi još više prostora jer su značajno popunjeni zdravstveni kapaciteti - rekao je Dodik, otkrivši da je na Unverzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banja Luci od jutros primljeno 30 novozaraženih virusom korona, te da je najviše mladih i srednje generacije oboljelo od Covida 19.

Dodik je kazao da UKC raspolaže dovoljnim brojem respiratora, ali ukoliko se epidemija bude širila ovim tempom biće veoma teško obezbijediti smještajne kapacitete.

Istakao je da sve ukazuje na to da je potrebno apelovati da se građani pridržavaju propisanih mjera da bi se spriječilo širenje koronavirusa.

Preuzimajući ulogu glavnog epidemiologa, Dodik je građanima poručio da nose zaštitne maske, drže distancu i ličnu higijenu, te smanje kontakte i okupljanja.

Na pitanje da li je zbog epidemije moguće očekivati zatvaranje nekih privrednih subjekata u Republici Srpskoj po ugledu na neke evropske zemlje, Dodik je rekao da će svi koji se ne budu pridržavali propisanih mjera biti rigorozno kažnjeni i zatvoreni.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...