NAJVEĆA BOLJKA SVIH PAMETNIH TELEFONA: Evo kako u samo nekoliko klikova spasiti bateriju Androida i izbjeći prebrzo pražnjenje uređaja…

Najčešći prigovor na učinkovitost pametnih telefona usko je vezan uz trajanje njihove bateriju.

  • HiTec

  • 26. Okt. 2020  26. Okt. 2020

  • 0

Korisnici nakon nekog vremena počnu prigovarati na to kako im telefon traje kraće nego kad su ga kupili, kako im neke aplikacije troše previše struje te kako nisu zadovoljni uređajem, jer "se prerano gasi". Rješenje ovog problema leži u nekoliko vrlo jednostavnih poteza koji se dodiruju korisničkih navika i samog instaliranog softvera.

SOFTVER

Kada ste zadnji put provjerili koje aplikacije troše najviše baterije? Vrijeme je za posjet postavkama. Aplikacije vole trošiti bateriju - neke toliko da počnu ugrožavati normalno korisničko iskustvo. Nikome se ne da nekolko posezati za punjačem nekoliko puta dnevno, no na sreću odlazak u servis po novu bateriju nije jedino rješenje.

Programi poput Messengera, Snapchata ili Snapseeda troše puno baterije, a razlog su reklame - prije svega zato jer za učitavanjem svake od njih smartfon treba potrošiti nešto struje. Ako je reklama loše dizajnirana, ona može potrošiti puno struje.

Druge aplikacije vole osvježavanje u pozadini, što znači da troše bateriju čak i kada je vaš Android zaključan. Konačno, tu su aplikacije za video prijenose koje troše puno struje zato jer je ekran cijelo vrijeme upaljen i to često potraje i do sat vremena.

Ovo su aplikacije koje troše najviše bateriju:

  • Snapchat
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Netflix
  • WhatsApp
  • TikTok
  • Google Maps

Ako vaša baterija ne traje cijeli dan, smanjite potrošnju uz sljedeće modifikacije, samo vodite računa da ovi trikovi rade samo na Androidu 9 i kasnijim verzijama. Za početak smanjite vrijeme nakon kojeg se ekran gasi. Idite u Settings i pritisnite na Display > Advanced > Screen timeout. Tamo birajte neko kratko vrijeme poput pola minute. Nakon toga smanjite svjetlinu ekrana. Samo povucite s vrha ekrana prema dnu i pomaknite slajder prema lijevo. Ako želite smartfonu narediti da mijenja svjetlinu prema potrebi, upalite adaptivno osvjetljenje odlaskom u Display > Adaptive brightness.

Konačno, možete isključiti zvuk tipkovnice i vibraciju. Sve što trebate napraviti je otići u postavke i birati Sound > Advanced gdje možete isključiti zvuk ili vibraciju. Nakon što ste zvuk doveli u red, vrijeme je da isključite značajke poput mobilnog hotspota ili, ako tako želite, isključiti automatsko spajanje na Wi-Fi.

Pažljivo s punjenjem

Još jedna stvar na koju se isplati obratiti pažnja je vrijeme punjenja baterije. Premda velik broj uređaja korisnici cijelo vrijeme ostavljaju na punjaču, to možda nije najbolja ideja. Baterije u modernim uređajima najbolje rade ako im se kapacitet drži između 20 i 80 posto. Pređite preko 80 posto i baterija će se sve vrijeme pomalo prazniti i onda puniti, trošivši takozvane cikluse punjenja kojih svaka baterija ima ograničen broj.

Koristite službene punjače i dodatke

Ako je to moguće, kupujte ili kvalitetne punjače koje je certificirao proizvođač vašeg smartfona ili se držite originalnih punjača. Jeftini punjači mogu (ali ne moraju nužno) nanijeti štetu kablu i bateriji, što znači da se isplati biti siguran i držati se originalne opreme.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...