"NI MENI TO NIJE JASNO...": Zvonimir Šostar u čudu nakon smanjenog broja zaraženih u Zagrebu...

Šef Zavoda "Andrija Štampar" Zvonimir Šostar kaže da će broj novozaraženih u Zagrebu danas biti upola manji nego jučer.

  • Regija

  • 27. Okt. 2020  27. Okt. 2020

  • 0

"Brojka oboljelih danas će biti mnogo manja nego što je bila jučer, praktički prepolovljena. Ni meni to nije jasno - nije stvar u testiranjima, mi smo jučer obavili 1.240 testiranja i prešli smo 90.000 testiranih u NZJZ. Brojke padaju, očito su se počeli polako, ali sigurno sugrađani pridržavati mjera", rekao je za HRT Zvonimir Šostar, direktor Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Andrija Štampar".

Na pitanje ide li se prema vrhuncu, rekao je kako je sada to vrlo teško prognozirati, jer svi relevantni faktori i vrhunski naučnici prognoziraju da bi vrhunac mogao biti u drugoj polovici novembra.

"Vidjet ćemo. Situacija je ozbiljna i moramo se ozbiljno pridržavati mjera. Kada sve skupa gledamo, čekamo što će država ili grad učiniti za nas. Do kraja tjedna ćemo pokrenuti kampanju da vidimo što stanovnici Zagreba mogu učiniti sami za sebe", rekao je Šostar.

Promovirat će, pojasnio je, boravak u prirodi, zdravu prehranu za podizanje imuniteta koja će biti dostupna svima - nutricionisti već rade na tome, a na webu će se to zvati "imunokuhinja". Šostar kaže i kako građani sami trebaju raditi na sebi, a samo čekati hoće li ih virus zahvatiti. Po tjelesnoj aktivnosti Hrvati na samom začelju EU-a i ljude žele izvesti van, rekao je. Kako je rekao, minimalno se koriste prirodni resursi u gradu Zagrebu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...