BIT ĆE ŽESTOKO NA SKUPŠTINI KS: Sutra o datumu izglasavanja nepovjerenja Vladi

"Četvorka" je u Skupštini Kantona Sarajevo u trenutku predavanja zahtjeva imala, zajedno s Aljošom Čamparom, ukupno 18 ruku pa je u međuvremenu iz SDA istupila i Admela Hodžić, zbog čega predstavnici "četvorke" njen glas računaju kao 19.

  • Vijesti

  • 27. Okt. 2020  27. Okt. 2020

  • 3

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, 30. po redu, trebalo bi, prema najavi, da bude održana sutra, a na dnevnom redu naći će se utvrđivanje datuma za održavanje sjednice u vezi sa prijedlogom da se glasa o nepovjerenju Vladi Kantona Sarajevo. Zastupnici "četvorke" u Skupštini Kantona Sarajevo su 9. oktobra predali zahtjev, uz 18 potpisa, za sazivanje sjednice na kojoj bi se trebalo glasati o (ne)povjerenju aktuelnoj Vladi. Prvi na listi potpisnika bio je sada već bivši član SDA Aljoša Čampara.

"Četvorka" je u Skupštini Kantona Sarajevo u trenutku predavanja zahtjeva imala, zajedno s Aljošom Čamparom, ukupno 18 ruku, pa je u međuvremenu iz SDA istupila i Admela Hodžić zbog čega predstavnici "četvorke" njen glas računaju kao 19.

Klix.ba je ranije pisao da četiri stranke koje su zajedno s dojučerašnjim zastupnikom iz SDA Aljošom Čamparom predale zahtjev za smjenu Vlade KS, neće insistirati na smjeni predsjedavajućeg Skupštine KS Mirze Čelika, piše Klix.

Pored utvrđivanja datuma za održavanje sjednice u vezi s prijedlogom da se glasa o nepovjerenju Vladi KS, na sutrašnjoj sjednici će se po hitnom postupku razmatrati dopune Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u KS.

Zastupnici će razmatrati i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u Kantonu Sarajevo.

Sjednica će biti održana u Domu mladih u Sarajevu, što je problematizovano zbog rapidnog širenja slučajeva koronavirusa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...