MADRIDSKA ŠTAMPA SE NASLAĐUJE NA RAČUN PJANIĆA: "Bosanac od 60 miliona nije s autoritetom došao u Barcu"

Burno je u Barceloni. Nakon subotnjeg poraza od 1:3 u "El Clasicu", Katalonci su tek 12. na tabeli, a situacija u klubu sve je samo ne normalna. Koeman tek što je stigao na klupu, totalno je pogubio konce ekipe, Messi na terenu izgleda kao nezainteresirani prolaznik koji samo čeka da se agonija završi, a i ostatak momčadi potonuo je u sivilo, piše sporski list "As", tradicionalno naklonjen madridskom Realu.

  • Sport

  • 27. Okt. 2020  27. Okt. 2020

  • 0

Jedan od njih je i Miralem Pjanić.

Reprezentativac BiH ljetos je iz Juventusa stigao na Camp Nou kao pojačanje vrijedno 60 miliona i zamjena za Brazilca Arthura Mela, ali na početku mandata u Kataloniji nije opravdao uloženo. Španski list "As", naklonjen Realu iz Madrida, posvetio je tekst početku Pjanića u Barci.

"Bosanac od 60 miliona jedva je odigrao 103 minute. Niti je starter niti je s autoritetom došao u Barcu", piše "As" o Pjaniću.

"Pjanić je zamjena za tandem De Jong - Busquets i odigrao je samo 103 službene minute. Igrao je samo kao starter u Ligi prvaka protiv Ferencvaroša. Odigrao je korektnu utakmicu, ali sve dobro što je napravio, izgubilo je vrijednost neopravdanim gubitkom lopte, zbog čega je isključen Pique. Pjanić ima vještina, ali to mora početi pokazivati na terenu. U Torinu bi mogao biti starter. Ili da se Busquets odmori ili da učvrsti momčad u centru na terenu sa Sergiom i De Jongom", navodi AS.

Sutra se u Torinu igra derbi drugog kola Lige prvaka između Pjanićevog bivšeg kluba i Barcelone.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...