POTRESNI DETALJI NESREĆE U BANJOJ LUCI: "Scena je izgledala baš stravično i nikada to neću zaboraviti"

Banjalučanka Mira Dugonjić (57) poginula je, a njen suprug Zvone (60) lakše je povrijeđen kada ih je na pješačkom prijelazu u Karađorđevoj ulici u banjalučkom naselju Lauš udario Polo, kojim je upravljao Savo Kovačević (60).

  • Hronika

  • 27. Okt. 2020  27. Okt. 2020

  • 0

Nesreća se desila u ponedjeljak u 17.20 sati, a Mira je usljed povreda preminula u bolnici u 23.30 sati.

Prema nezvaničnim informacijama, porodica Dugonjić nedavno je imala smrtni slučaj u porodici.

- Zvoni je nedavno umro otac, a on i supruga Mira su u trenutku nesreće išli da kupe odijelo za pokojnika - kazao je izvor blizak istrazi.

Isti izvor je kazao da su Dugonjići u trenutku nesreće prelazili pješački prijelaz kod kružnog toka na Laušu kada je na njih naletio Polo.

- Vozilo se kretalo iz pravca Lauša prema centru grada. Vozač je poslije nesreće izjavio da pješake, nažalost, nije primijetio, jer je bio sumrak - kazao je izvor blizak istrazi.

Očevici su ispričali da su scene na mjestu nesreće bile stravične i da je udarena žena nakon udara automobila ostala da nepomično leži na cesti.

- Žena je ležala i nije se pomjerala, a muškarac je pored nje vrištao i plakao. Nije djelovalo da je teško povrijeđen, ali se vidjelo da je žena kritično. Scena je izgledala baš stravično i nikada to neću zaboraviti. Neki prolaznici su pritrčali da im pomognu - kazala je Banjalučanka koja se zadesila u blizini mjesta nesreće.

Prema njenim riječima, od ljudi koji su se tu zatekli, čula je da je vozilo ženu usljed udara odbacilo.

- Nadala sam se da će povrijeđena žena biti dobro, jer je ubrzo stiglo vozilo Hitne pomoći. Zdravstveni radnici su joj pružili pomoć i odvezli je u bolnicu. Kasnije sam čula da je žena, nažalost, podlegla povredama - rekla je ova Banjalučanka, koja je željela da ostane anonimna, piše "Glas Srpske".

U Policijskoj upravi Banja Luka, navodeći inicijale, saopštili su da su obavili uviđaj na mjestu nesreće.

- U nesreći su učestvovali S. K, koji je vozio Volkwagen Polo i pješaci M. D. i Z. D, a M. D. je podlegla povredama. Više detalja o nesreći, kao i njen uzrok, bit će poznati nakon istrage - rekli su u policiji.

Istaknuli su da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...