BIVŠI IGRAČ SARAJEVA "POKLOPIO" LITVANSKOG NOVINARA: Pitao je Tatomirovića kako mu je bilo živjeti "u većinskom muslimanskom gradu Sarajevu"

Nekadašnji kapiten Sarajeva govorio o životu u gradu na Miljacki.

  • Sport

  • 27. Okt. 2020  28. Okt. 2020

  • 0

Nekadašnji defanzivac Sarajeva Ivan Tatomirović govorio je za zvaničnu stranicu Zalgirisa o mnogim temama u opširnom intervjuu, a jedna od tema bio je i njegov život u Sarajevu.

Tatomirović je dobio pitanje kako mu je kao Srbinu bilo u većinom muslimanskom gradu, a on je dao zanimljiv odgovor.

"Svi stranci to pitaju i mene i druge ljude sa tih prostora. Rat je bio težak, a ja sam kao Srbin došao u grad u kojem su većina muslimani. Ima tu i Srba, ali generalno, svi su fokusirani samo na vaše igre. Ne zanima njih ni ko ste, ni šta ste. Te četiri godine su mi najdraže u karijeri. Sarajevo je otvoreno za sve ljude, vrlo lako vas prihvate, a u gradu i u klubu ima puno ljudi različitih nacionalnosti. To je jako zanimljivo, uzme li se u obzir sve što se tamo dešavalo devedesetih. Tamo sam upoznao i svoju suprugu i tamo sada imam, ako ne više, onda jednako prijatelja kao i u Srbiji. Sarajevo će zauvijek biti dio mog života", kazao je Tatomirović.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...