POSLOVNA PRIČA GODINE: Amazon se odlučio na zapošljavanje nevjerovatnog broja radnika za predstojeće praznike

Multinacionalna kompanija za online trgovinu Amazon objavila je danas da je uoči predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika zaposlila 100.000 ljudi, javljaju agencije.

  • Ekonomija

  • 27. Okt. 2020  28. Okt. 2020

  • 0

Novozaposleni će pomoći u ispunjavanju potreba u dolazećoj sezoni prazničnih kupovina, što je polovina ukupnog prošlogodišnjeg broja nakon što je kompanija dramatično povećala broj zaposlenih tokom pandemije korona virusa, navodi Bloomberg.

Agencija AFP podseća da je Amazon širom svijeta imao više od 875.000 zaposlenih krajem juna 2020, a krajem jula, prilikom objave rezultata, ta kompanija iz Seattlea je navela da je poslije marta već otvorila više od 175.000 radnih mesta, od kojih će 125.000 postati stalna.

Sredinom septembra je samo u SAD i Kanadi pridodato još 100.000 radnih mjesta, uglavnom u skladištima, na pripremi paketa i njihovom slanju.

U avgustu je Amazon odlučio da zaposli i 3.500 inženjera, informatičara i administrativnog osoblja u Sjedinjenim Državama.

Stanje u Amazonu je suprotno stanju u brojnim velikim kompanijama koje su teško pogođene ekonomsom krizom prouzrokovanom pandemijom koronavirusa, navodi AFP, podsjećajući da su multinacionalne kompanije poput Disneya, American Airlinesa i United Airlinesa podijelile oko 60.000 otkaza.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...