OPASNO SE ZAKUHALO: Demokratska fronta optužila Zukića za manipulaciju za vrijeme Komšićeve posjete Srebreniku, on odmah uzvratio objavom na Facebooku...

"Povodom posjete predsjednika Željka Komšića gradu Srebreniku, dužni smo informirati javnost o pokušaju manipulacije i prevare građana našeg grada od strane kandidata za gradonačelnika, gospodina dr. Ibrahima Zukića", stoji u saopćenju GO Demokratske fronte Srebrenik.

  • Mini market

  • 28. Okt. 2020  28. Okt. 2020

  • 2

- Naime, imenovani kandidat dr. Zukić, u maniru sitnog špekulanta, pripremio je privatnog fotografa i iz “zasjede” zaskočio predsjednika Komšića, nakon čega je fotografiju sa predsjednikom pokušao zloupotrijebiti kako bi javnost doveo u zabludu - na način da uživa podršku predsjednika Komšića i DF-a, što je apsolutna neistina.

Podsjećamo da se stotine građana toga dana slikalo sa predsjednikom Komšićem pa tako i kandidat dr. Zukić koji je, međutim, bio jedini kojem je palo na pamet da to zloupotrijebi u političke svrhe na krajnje primitivan i bijedan način. Ovim činom kandidat dr. Zukić je, zapravo, pokušao da prevari građane grada Srebrenika, što ukazuje na to da je riječ o personi koja je spremna na sve kako bi se domogla vlasti.

U tom smislu postavlja se pitanje šta bi sve bio spreman da uradi kandidat dr. Zukić kada bi kojim slučajem došao na poziciju gradonačelnika ako je spreman na ovakvu vrstu podvala u cilju dolaska na vlast. Upravo iz tih razloga, Gradski odbor Demokratske fronte Srebrenik smatra da kandidat dr. Zukić nije osoba kojoj građani trebaju dati povjerenje na predstojećim lokalnim izborima - stoji u saopćenju.

Nedugo nakon reakcije DF-a, oglasio se i kandidat za gradonačelnika Srebrenika.

- Poštujem stavove, politička opredjeljenja članova GO DF Srebrenik, samo pitam se odakle dolazi tako velika količina mržnje usmjerena prema meni lično. Nije to prvi put. Očekujem da će mržnja, prljava kampanja u ovih dvadesetak dana do izbora od njih ili bar sličnih njima biti sve izražajnija, usmjerena prvenstveno prema SDA i meni lično. Moja politička karijera je starija od njihovog članstva u toj stranci. Uostalom, slika govori više od 1.000 riječi - naveo je, između ostalog, dr. Zukić.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...