BIVŠI DIREKTOR AERODROMA U TUZLI OSUMNJIČEN ZA ZLOUPOTREBU: Počinio je 15 krivičnih djela

"Postoje osnove sumnje da je R. K. novčana sredstva doznačena iz budžeta FBiH u iznosu od 1.000.000 KM utrošio suprotno njihovoj namjeni", naveli su iz Uprave policije MUP-a TK.

  • Hronika

  • 28. Okt. 2020  28. Okt. 2020

  • 0

Bivši direktor Međunarodnog aerodroma u Tuzli Rifet Karasalihović osumnjičen je za počinjenje 15 krivičnih djela uz zloupotrebu novčanog iznosa od milion konvertibilnih maraka. Policijski službenici Odsjeka za borbu protiv privrednog kriminaliteta i korupcije iz Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a TK, radeći na otkrivanju, rasvjetljavanju i dokazivanju složenih oblika krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta i korupcije, kvalifikovanih teškim posljedicama ili načinom izvršenja, u saradnji i pod nadzorom postupajućeg tužioca, dostavili su 21. oktobra 2020. godine Tužilaštvu Tuzlanskog kantona izvještaj protiv 58-godišnjeg R. K. iz Tuzle.

Kako si naveli iz policije, postoji osnov sumnje da je R. K., obavljajući funkciju direktora Međunarodnog aerodroma d.o.o Živinice, u vremenskom periodu od decembra 2018. do decembra 2019. godine u Živinicama, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za ovaj pravni subjekt, počinio krivično djelo zloupotreba ovlasti u privrednom poslovanju u vezi sa produženim krivičnim djelom, piše Klix.

"Postoje osnove sumnje da je R. K. novčana sredstva doznačena iz budžeta FBiH u iznosu od 1.000.000 KM, utrošio suprotno njihovoj namjeni", naveli su iz Uprave policije MUP-a TK.

Također, inspektori Odsjeka za borbu protiv privrednog kriminaliteta i korupcije su od decembra 2019. do septembra 2020. godine,Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli podnijeli ukupno devet izvještaja protiv R. K. zbog postojanja osnova sumnje da je od decembra 2015. do decembra 2019. godine, obavljajući dužnosti direktora tuzlanskog aerodroma, počinio 15 krivičnih djela zloupotreba položaja ili ovlasti u sticaju s krivičnim djelom krivotvorenje službene isprave.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...