"BRAVO, DRITANE, BUDIŠ SE POMALO": Abazović ne želi da prosrpski Demokratski front preuzme crnogorski MUP - "Dakle, ne ljudi..."

"... koji su politički obojeni."

  • Regija

  • 28. Okt. 2020  28. Okt. 2020

  • 2

Haos u redovima nove većine. Lider Građanskog pokreta URA i koalicije "Crno na bijelo" Dritan Abazović udario je direktno danas na Demokratski front, Novu srpsku demokratiju i mandatara, najavljujući da neće dozvoliti da njima pripadne Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje im je namijenio mandatar Zdravko Krivokapić.

Krivokapić je ponudio Novoj srpskoj demokratiji Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo ekonomije i Ministarstvo za planiranje prostora i građevinarstvo (nastalo podjelom MORT-a), Pokretu za promjene mjesto potpredsjednika Vlade za demokratsku tranziciju i reforme i Ministarstvo prosvjete, Demokratskoj narodnoj partiji Ministarstvo saobraćaja i Ministarstvo javne uprave i Socijalističkoj narodnoj partiji Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo sporta i mladih.

Abazović je danas na Twitteru napisao da nema polemike o sigurnosnom sektora, navodeći da to podrazumijeva i MUP.

Dakle, zahtjev je jasan, Abazović ne želi da DF preuzme MUP. Ovo je samo nastavak već rečenog, kada je Abazović kazao da sigurnosni sektor ne može da pripadne neozbiljnim ljudima, aludirajući tada na vrhušku DF-a.

On je u intervjuu za podgoričke "Vijesti" kazao da je potpuno usaglašena koncepcija između njega i mandatara za sastav nove Vlade Zdravka Krivokapića, da na čelu Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i Uprave policije budu profesionalci. “Dakle ne ljudi koji su politički obojeni ili jasni politički pripadnici određenih grupacija”, kazao je Abazović.

On je rekao i da za takva rješenja imaju podršku međunarodne zajednice.

Današnja Abazovićeva izjava ogolila je kako, zapravo, funkcioniše sastavljanje Vlade, da mandatar i partije nemaju usaglašene stavove te da brojni interesi, stranački, crkveni, međunarodni, pokušavaju da, svako za svoj groš, skroje novu Vladu.

Čini se da je priča dva mjeseca nakon izbora došla na početak, da svako vidi samo fotelju i politički interes, daleko od onoga što je suštinski interes zemlje. Tome možda u prilog najbolje govori da još nismo čuli nijednu konkretnu viziju rješenja finansijske krize koja je već uzdrmala Crnu Goru. 

"Bravo, Dritane, budiš se pomalo", jedan je od komentara ispod ovog teksta, koji prenosimo sa portala CdM.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...