DOLAZI NOVA ŠKODA FABIA: Evo kako će izgledati... (VIDEO)

Osim MQB A0 platforme, Škoda će Fabiji podariti osjetno atraktivniji dizajn, navodno inspiriran crossover modelom Kamiq. Naravno, poneka poveznica s većim Scalama i Octavijama je sigurna stvar.

  • Auto

  • 28. Okt. 2020  28. Okt. 2020

  • 0

Škoda je, nakon lansiranja nove Octavije, prebacila snage na manju Fabiju, koja bi uskoro trebala ugledati svjetlo dana, piše Index Auto.

Ako već s Octavijom niste zaključili da se Škoda podigla prema premiumu, i to ne samo stilski, onda ćete to jasno vidjeti na Fabiji.

Četvrta generacija dolazi uskoro, navodno već početkom sljedeće godine, a poput prethodnika, osnovu će dijeliti s VW Polom, Seat Ibizom i Audijem A1.

Osim MQB A0 platforme, Škoda će Fabiji podariti osjetno atraktivniji dizajn, navodno inspiriran crossover modelom Kamiq.

Naravno, poneka poveznica s većim Scalama i Octavijama je sigurna stvar. 

Još veće novosti se očekuju u kabini. Novi infotainment i veći ekrani su zajamčeni, a vrlo vjerovatno će automobil dobiti kvalitetnije materijale i najnoviju opremu. 

Najveći upitnik ostaje u poglavlju pogona. Naime, još uvijek nije u potpunosti isključena elektrificirana izvedba, koja bi uz poznate benzince mogla dobiti svoje mjesto. Dizelaša sasvim sigurno neće biti u ponudi, dok će visoku šminku nositi Monte Carlo izvedba. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...