MOĆNA BARCA RAZMONTIRALA NEMOĆNI JUVENTUS: Pogledajte kako su sjajni Pjanić, Messi i Dembele protutnjali Torinom (VIDEO)

Nogometaši Barcelone večeras su u gostima pobijedili Juventus sa 2:0 u meču drugog kola grupne faze Lige prvaka.

  • Sport

  • 28. Okt. 2020  29. Okt. 2020

  • 0

Barcelona je odlično otvorila utakmicu i već u drugoj minuti stvorila sjajnu šansu. Pjanić je uposlio Griezmanna koji je s desetak metara zatresao stativu gola Juventusa.

Gosti su krenuli s napadima što im se isplatilo u 14. minuti. Messi je poslao sjajnu dugu loptu za Dembelea koji je odličnim lažnjakom našao prostor za šut i fantastično pogodio za 0:1.

Juventus je u 16. minuti preko Morate zabio gol za 1:1, ali je on poništen zbog ofsajda, te je tu počela noćna mora za španskog napadača što se tiče poništenig golova.

Barcelona je ponovo zaprijetila desetak minuta kasnije. Ovaj put u odličnoj šansi našao se Messi, ali je argentinski fudbaler šutirao pored desne stative domaćeg tima.

Morata je u centru pažnje bio i u 30. minuti kada je ponovo poslao loptu u mrežu Barcelone, ali i ovaj put gol je opravdano poništen zbog ofsajda.

U 35. minuti nova šansa za Barcelonu u kojoj je bio Dembele, ali ovaj put nije bio precizan.

Juvetnus je bolje otvorio drugi dio utakmice. Stara dama je u 55. minuti ponovo došla do gola preko Morate i ovaj put pomoćnik nije ništa pokazao. Činilo se da je to gol za 1:1, ali VAR je nakon toga reagovao i ponovo poništio gol jer je Španac po treći put bio u ofsajdu.

Nakon toga krenula je revija promašaja igrača Barcelone. Messi je imao odličnu šansu u 62. minuti, ali je s vrha kaznenog prostora šutirao pored gola Juventusa.

Desetak minuta kasnije fantastičan dribling Messija pored Bonuccija, ali Demiral spašava Juve. Odličnu šansu u 75. minuti propustio je i Griezmann kada je izašao ispred Szczesnog, ali je ponovo bio neprecizan.

Ipak, u samom finišu utakmice Barcelona dolazi do drugog gola. Ansu Fati je izborio penal, a siguran s bijele tačke bio je Lionel Messi koji je tako postavio konačnih 0:2.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić je odigrao svih 90 minuta u pobjedi Barcelone protiv njegovog dojučerašnjeg kluba.

TOK UTAKMICE

Prethodno je u kaznenom prostoru srušen Fati.

90. minut, Messi je zabio iz penala za 2:0

Ovo je treći put da Morata daje gol iz offsidea večeras.

55 minut, pogodio je Morata, ali je VAR poništio gol zbog nedozvoljene pozicije.

Kraj prvog poluvremena

25. minut, Barcelona ima veći posjed lopte, Juventus nema odgovor.

14 minut, Barcelona je povela golom Dembelea.

Pjanić i Messi prave nered u kaznenom prostoru domaćih.

Pritisak Barcelone od prve minute.

Poćela je utakmica

Juventus na svom terenu dočekuje katalonski klub, a jasno je da oba tima nisu baš u najboljim formama. Stara dama je za vikend osvojila samo bod protiv Verone, dok je Barcelona poražena u El Clasicu od Real Madrida.

U problemima pred večerašnji susret našao se Andrea Pirlo koji ne može računati na Cristiana Ronalda. Portugalac je i dalje pozitivan na koronavirus i nije se našao u sastavu.

Dobre vijesti danas su bile da se Leonardo Bonucci našao na spisku igrača za ovaj meč, ali njegov nastup je i dalje pod upitnikom.

Kako piše Sky Sport Italia on nije fizički spreman za utakmicu i u roku od sat vremena će biti testiran nakon čeka će se znati da li je u stanju da zaigra od prve minute protiv Barcelone.

Podsjećamo, meč Juventusa i Barcelone igra se na Allianz stadionu od 21 sat.

Sastav Barcelone:

alt

Sastav Juventusa: 

alt

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...