SRBIJA DOBILA NOVU VLADU: Samo pet poslanika u Skupštini bilo PROTIV; Evo šta je Ana Brnabić poručila u ekspozeu

Srbija je večeras dobila novu Vladu, koju su većinom glasova izabrali poslanici nakon glasanja javnom prozivkom.

  • Regija

  • 28. Okt. 2020  29. Okt. 2020

  • 0

Za novu Vladu, na čijem je čelu po drugi put Ana Brnabić, glasalo je 227 poslanika, protiv je bilo pet poslanika, a uzdržanih nije bilo.

Nova vlada ima 21 ministarstvo i dva bez portfelja, a više od 50 odsto članova novog kabineta su žene.

Nakon glasanja premijerka i članovi njenog kabineta svečano će položiti zakletvu čime počinje da im teče mandat.

Brnabić je izlažući ekspoze na početku sjednice naglasila da će nova vlada biti vlada političkog i ekonomskog kontinuiteta i da će imati šest ciljeva o kojima će posebno voditi računa.

"Ova vlada imaće šest ciljeva o kojima će posebno voditi računa - borba protiv Kovida, Kosovo i Metohija, borba protiv organizovanog kriminala i rat protiv mafije, nezavisno odlučivanje Srbije, vladavina prava i ubrzanje reformi i dalje ekonomsko jačanje Srbije", naglasila je Brnabić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...