DRAGAN LUKAČ U PANICI; SVE VIŠE PRIPADNIKA MUP-a ZARAŽENO: "Vrlo je teško predvidjeti šta nas čeka u budućnosti"

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je večeras da je trenutno 100 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a zaraženo koronavirusom, ali da niko od njih nema težu kliničku sliku.

  • Društvo

  • 28. Okt. 2020  29. Okt. 2020

  • 0

Pripadnici policije izloženi su riziku da budu zaraženi virusom korona. Do sada je više od 250 pripadnika MUP bilo zaraženo, što i nije veliki broj, jer MUP ima 7.500 pripadnika – izjavio je Lukač za večeras Alternativnu televiziju.

Govoreći o situaciji vezanoj za pandemiju virusa korona, on je rekao da za sada niko sa sigurnošću ne može reći šta će biti u budućnosti, s obzirom da se i u svijetu kalkuliše šta je virus korona i šta će on donijeti i da je do sada već donio mnogo neočekivanih problema.

– Vrlo je teško predvidjeti šta nas čeka u budućnosti. Pretpostavljali smo da će dolaskom hladnijeg vremena doći do pogoršanja situacije i upravo to nam se dešava da iz dana u dan imamo povećanja broja zaraženih – dodao je Lukač.

On je istakao i da u borbi protiv ove pandemije treba biti spreman i na radikalne metode i na eventualno uvođenje policijskog časa, izražavajući nadu da se neće morati raditi u potpunosti takve stvari.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...