MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA: Ne biste vjerovali čime se najbolje čiste masnoće u unutrašnjosti automobila, isprobajte, jeftino je…

Godinama proizvođači automobila proizvode tipke i dugman s mekanim gumenim slojem, koji s vremenom postaje prljav i ljepljiv. U većini slučajeva, međutim, štetu je moguće prilično brzo otkloniti.

  • Auto

  • 29. Okt. 2020  29. Okt. 2020

  • 0

Problem ljepljive dugmadi pogađa desetke marki automobila. U većini slučajeva to je dugmad za okretanje i pritiskanje, ali postoje i marke automobila kod kojih su cijele ploče, pa čak i kvake na vratima ljepljive.

Da bi bilo još složenije, čini se da se postupci nanošenja ovog premium gumenog sloja razlikuju i da se isti proizvod ne koristi svugdje. Najuspješnije tvari za uklanjanje ljepljive prljavštine s tipki su sredstva za odmašćivanje i proizvodi za održavanje gitara na bazi limunske kiseline. Jedan od njih, naprimjer, je Dunlop 65 i dostupan je u bilo kojoj muzičkoj prodavnici.

No, šaka sode otopljene u vodi također bi mogla ukloniti otisak, ali tada bi dugmad i površine mogli malo i pobijeliti pa budite oprezni s tim sredstvom.

Gotovo u svim slučajevima ispada da se sloj lako uklanja krpom za čišćenje i, ako je potrebno, starom četkicom za zube nakon što sredstvo za čišćenje upije. Probajte s proizvodima na bazi limunske kiseline ili, jednostavno, uzmite limun i krenite u akciju...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...