KOMŠIĆ POTKRESAO KRILA ČOVIĆU: "Upravo na tome primjeru se pokazuje da HDZ bespogovorno slijedi politiku Milorada Dodika"

Demokratska fronta smatra skandaloznom najavu novih blokada predsjednika HDZ-a sve dok se Izborni zakon ne izmijeni po modelu etničke diskriminacije koji on zagovara, stoji u današnjem saopštenju ove stranke.

  • Politika

  • 29. Okt. 2020  30. Okt. 2020

  • 1

Smatramo da je Čovićev poziv za ispunjavanje prioriteta iz Mišljena Evropske komisije licemjeran iz više razloga. U prvom redu licemjeran je zbog toga što sve ono na čemu insistira HDZ jeste u suprotnosti sa priporitetima iz Mišljenja EK. Dokaz tome jeste i HDZ-ovo protivljenje usvajanju Zakona o javnim nabavkama, kojeg je Demokratska fronta danas ponovo putila u parlamentarnu proceduru. 

Upravo na tome primjeru se još jednom pokazuje da HDZ bespogovorno slijedi politiku Milorada Dodika, kao i to da očito postoji dogovor između HDZ-a i SNSD-a o blokiranju ispunjavanja prioriteta iz Mišljenja EK.

HDZ i SNSD u potpunosti su složni u tome da odbijaju usvajanje Zakona o javim nabavkama, i to je samo još jedan izraz blokada koje najavljuje Čović. Začuđuje to što se Delegacija EU u BiH pored svih tih vidljivih činjenica još uvijek drži neutralno, te ne želi otvoreno kazati ko je krivac za neusvajanje reformskih zakona poput Zakona o javnim nabavkama, koji su dijelom prioriteta iz Mišljenja EK, zaključuju u DF-u.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...