VELIKA SVEČANOST U BEČU: Džaferović i Komšić otvorili počasni konzulat BiH; Počasni konzul bit će ugledni privrednik koji je prošle godine izazvao oduševljenje Austrijanaca (FOTO)

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić otvorili su počasni konzulat Bosne i Hercegovine u Beču.

  • Politika

  • 29. Okt. 2020  30. Okt. 2020

  • 2

Članovi Predsjedništva BiH čestitali su počasnom konzulu BiH za Beč i Donju Austriju Davulu Ljuharu na imenovanju, izražavajući uvjerenje da će svojim angažmanom dodatno unaprijediti odnose Bosne i Hercegovine i Austrije.

Davul Ljuhar, Sarajlija koji nekoliko decenija živi u Austriji, je ugledni poslovni čovjek, čiji je patent iz oblasti zaštite zdravlja prošle godine proglašen najboljim u ovoj zemlji.

Počasni konzul Ljuhar naglasio je da će svoj angažman prioritetno posvetiti projektima iz oblasti ekonomije, kulture i nauke, od kojih će obje države imati koristi.

Svečanosti otvaranja počasnog konzulata prisustvovao je i ambasador BiH u Republici Austriji Kemal Kozarić.

Tokom radne posjete Austriji Džaferović i Komšić susreli su se i s delegacijom privrednika porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Razgovarano je o unapređenju saradnje bh. dijaspore s matičnom državom u oblasti ekonomije, soapćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...