ŠTA JE DRUGO MOGAO OČEKIVATI: Kardinal Puljić ponudio ostavku, papa mu odgovorio da...

Papin odgovor išao je redovnim putem preko Apostolske nuncijature u Sarajevu, kao i kardinalov podnesak odreknuća.

  • Vijesti

  • 29. Okt. 2020  30. Okt. 2020

  • 0

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić navršivši 75 godina života 8. septembra 2020. predao je papi Franji "odreknuće od službe", a papa mu je danas poslao pismo u kojemu ga obavještava da ostaje na mjestu vrhbosanskog nadbiskupa "dok se drukčije ne odluči". Papin odgovor išao je redovnim putem preko Apostolske nuncijature u Sarajevu, kao i kardinalov podnesak odreknuća.

"Nakon što sam prema propisu Zakonika kanonskoga prava, ponudio papi svoju ostavke, šalio sam se da vidim ko će prije reagirati: dragi Bog ili Papa. Evo, Sveti Otac je prije reagirao i na tome mu zahvaljujem. Ja sam spreman za Crkvu raditi dok me služi zdravlje", kazao je u svom osvrtu za Katolički tjednik nadbiskup Vinko Puljić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...