MERLIN UŽARIO INTERNET: Poslušajte pjesmu koja je skupila 800.000 pregleda u jednom danu!

U samo jednom danu dostigao je nevjerovatnih skoro 800.000 pregleda na YouTubeu i zasjeo na vrh trending liste u cijeloj regiji.

  • Estrada

  • 30. Okt. 2020  30. Okt. 2020

  • 0

Muzički čarobnjak Dino Merlin konačno je prekinuo nestrpljivo iščekivanje svoje brojne međunarodne publike. Objavio je prvu pjesmu i spot „Mi“ s nadolazećeg, 12. studijskog albuma i 'srušio' internet. U samo jednom danu dostigao je nevjerovatnih skoro 800.000 pregleda na YouTubeu i zasjeo na vrh trending liste u cijeloj regiji, saopćio je PR agent Dine Merlina.

Sarajevski kantautor, jedna od najvećih regionalnih zvijezda, koja iza sebe ima nekoliko svjetskih turneja i desetine spektakularnih koncerata s eksplozijom emocija, u novoj pjesmi priča o svijetu koji se mijenja nama pred očima, ali i o nama koji  se mijenjamo zajedno sa svijetom, htjeli mi to ili ne.

- Upravo smo mi o kojima ovisi hoće li ta promjena ići nabolje ili ne. U vrijeme pandemije, još jednom vidimo kako smo upućeni jedni na druge, kako ovisimo jedni o drugima, kako smo zajedno u svemu ovome i kako samo zajedno možemo preživjeti ovu novu nevolju koja nas je zadesila. Više nego ikad trebamo biti 'Mi'“, ostanimo ljudi jedni za druge - kaže Dino Merlin.

alt

Videospot za novu pjesmu sniman je u kompleksu Porto Montenegro, marini i nautičkom naselju u bokokotorskom zaljevu, koji je pod zaštitom UNESCO-a, a upravo je na tom mjestu u četvrtak navečer organizirana gala promocija novog spota. Početak je to dugoročnog kreativnog partnerstva između uglednog umjetnika i Porto Montenegra.

Ova pjesma sa snažnom emotivnom porukom najava je Dininog 12. studijskog albuma, nasljednika albuma „Hotel Nacional“, objavljenog 2014. godine, a koji je pratila i velika svjetska turneja koja je obuhvatila i našu regiju. Poznato je da je Dino Merlin veliki muzičar, ali njegovi koncerti dobivaju još jednu dodatnu dimenziju, jer klasične nastupe pretvara doslovno u showove, što je odlika najvećih! Takve susrete očekujemo i u narednom, tzv. korona-free razdoblju.

image 

Svojoj brojnoj publici na svim kontinentima Dino poručuje kako u ovim teškim vremenima ne smijemo gubiti optimizam, vjeru i nadu, već pokazati jedni drugima, a naprije sami sebi, da iz svega ovoga možemo izaći bolji i plemenitiji. Pjesma „Mi“ sadržava upravo takvu, snažnu, ljudsku poruku. Jer, biti čovjek, ali i imati ljudskosti u sebi je u današnje vrijeme najbitnije.

- Budimo ljudi, budimo svoji, budimo MI – poruka je nove pjesme Dine Merlina.

image 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...