KHABIB BRUTALNO NAPAO MACRONA, ALI NIJE DUGO TREBALO ČEKATI NA ODGOVOR: Danas je stigla i prva žestoka reakcija Dagestancu, i to iz Rusije...

Nakon terorističkih napada u Nici, francuski predsjednik se oglasio i poručio da islamskom radikalizmu treba stati ukraj. No, sve te izjave naljutile su Khabiba, koji je itekako posvećen vjeri i odlučio je da odgovori.

  • Sport

  • 31. Okt. 2020  31. Okt. 2020

  • 3

"Neka Uzvišeni unakazi lice ovog stvorenja i svih njegovih sljedbenika, koji pod sloganom slobode govora vrijeđaju osjećaje više od jedne i pol milijarde muslimanskih vjernika. Neka ih Uzvišeni ponizi u ovom i u budućem životu. Allah je brz u svojim djelima i vidjet ćete", piše u objavi Khabiba i nastavlja se:

"Mi smo muslimani, svog poslanika Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem, volimo više nego svoje majke, očeve, djecu, supruge i sve druge ljude bliske srcu. Vjerujte mi, ove provokacije će im se vratiti, jer na kraju bogobojazni pobjeđuju", poručio je Khabib.

No, danas je stigao i prvi odgovor Dagestancu, i to iz Rusije. O ovoj temi oglasila se bivša ruska predsjednička kandidatkinja Ksenija Sobčak. Ona je kritikovala Khabiba zbog fotografije Macrona koju je objavio tezbog njegove izjave na račun francuskog predsjednika.

"Khabib, vi ste heroj za mnoge mlade ljude u Rusiji koji se prema vama ponašaju kao prema uzoru. Nedavno ste učinili da mnogi Rusi budu ponosni na svoju zemlju zbog vaše pobjede. Poštujem vašu posvećenost vjeri, imate pravo vjerovati i voljeti koga god želite. Ali, ne mislite li da bi se vaši nedavni komentari upućeni francuskom predsjedniku mogli protumačiti kao poticanje na nasilje nad Macronom? On nikada nije govorio protiv muslimana, on je samo osudio islamski radikalizam i teroriste koji su počinili ubistva, a to se u Kur'anu smatra dubokim grijesima. Zar ne? Pitam se, je li moguće izraziti svoje mišljenje na manje agresivan i prijateljski način. Svi smo ljudi bez obzira na svoju vjeru i kulturu. Nije li moguće živjeti u miru bez obzira na naša uvjerenja i vjeru?", napisala je Sobčak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...