STRAVIČNA EKSPLOZIJA U COVID-BOLNICI: Pacijenti hitno evakuisani iz objekta, do eksplozije je došlo u kabini za... (VIDEO)

U bolnici je do eksplozije došlo u kabini za kiseonik, ali nema ni povrijeđenih ni žrtava, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije.

  • Hronika

  • 31. Okt. 2020  31. Okt. 2020

  • 0

Više od 150 pacijenata evakuisano je danas iz improvizovane Covid-bolnice u ruskom gradu Čeljabinsku, na jugu Urala.

U bolnici je do eksplozije došlo u kabini za kiseonik, ali nema ni povrijeđenih ni žrtava, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije.

Požar je izbio nakon eksplozije u kabini za kiseonik u spavaonici koja je korištena kao privremena Covid-bolnica. Isti izvor navodi da je evakuisano 158 ljudi koji su prebačeni u druge bolnice u gradu.

Guverner regiona Čeljabinska odbacio je izveštaje da su dva pacijenta umrla tokom incidenta, dodavši da su oni umrli prije toga.

Ranije je javljeno da su dva pacijenta umrla usljed nedostatka kiseonika, prenosi Mondo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...