DOKTORI APELUJU - AMFILOHIJA HITNO U LIMENI SANDUK: "Izdati nalog da se zatvori kovčeg Amfilohija, to je leglo zaraze"

Doktorica smatra da svako treba da se sahranjuje po jednakim pravilima, "a ne da pravimo hepeninge i promocije za lidere drugih zemalja".

  • Hronika

  • 31. Okt. 2020  31. Okt. 2020

  • 9

Doktorica Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Nevenka Pavličić obratila se predsjedniku Nacionalnog koordinacionog tijela tražeći od njega da izda nalog da se zatvori kovčeg mitopolita Amfilohija, ocjenjujći da je obred, u kom hiljade ljudi ljube njegovo tijelo leglo zaraze.

Veliki broj građana okupio se danas ispred Hrama Hristovog vaskrsenja da dočeka posmrtne ostatke mitropolita Amfilohija, i u mimohodu oda posljednju počast.

"Ne znam koliko ste moćni, ali znam da ste u obavezi prema svima nama građanima Crne Gore da se u svim trenucima ponašate kao prema jednakima jer ste predsjednik NKT-a", navodi se u obraćanju Pavličić.

Doktorica smatra je da svako treba da se sahranjuje po jednakim pravilima, "a ne da pravimo hepeninge i promocije za lidere drugih zemalja".

"Suprug moje prijateljice je u plastičnoj kesi iznijet iz KCCG-a i imala je 15 minuta da se oprosti ona i dvoje djece od pokojnika koji je imao 57 godina, na Čepurcima. Roditelji nisu mogli da vide svoje dijete", naglasila je Pavličić i apelovala da NKT reaguje.

amfilohijeIzvor: Srna 

"Dosta je toga više, jer uljudnost se tumači kao slabost i nemoć, a beskrupuloznost kao ispravni i pravi put. Zato Vas lično kao zdravstveni radnik i profesionalac molim da reagujute kako biste reagovali prema svakom građaninu Crne Gore", zaključila je doktorica Pavličić.

Amfilohije će biti sahranjen u nedjelju, 1. novembra nakon liturgije koju će služiti patrijarh Irinej.

Ranije danas NKT je apelovalo na vjernike i sveštenstvo da poštuju mjere, da nose masku i drže distancu.

U posljednja 24 sata u Crnoj Gori registrovano je 275 novih slučajeva infekcije virusom korona, a sedam osoba je preminulo, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje. Ukupan broj inficiranih virusom korona iznosi 3.957.

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...