ITALIJA PRED NOVOM KATASTROFOM, PONOVO OBOREN REKOR: Zaraza galopira zemljom, hoće li se PONOVITI CRNO PROLJEĆE?

Institut je pozvao vladu da hitno razmotri mogućnosti daljeg pooštravanja mJera zaštite od širenja koronavirusa “jer se zaraža širi velikom brzinom, u nekim bolnicama popunjenost kreveta dostigla je 40 odsto, što se smatra kritičnom granicom”.

  • Svijet

  • 31. Okt. 2020  

  • 0

U Italiji je u posljednja 24 časa registrovano 31.758 novih slučajeva infekcije virusom korona, saopštilo je Ministarstva zdravlja te zemlje.

Ovo je najveći broj zaraženih na dnevnom nivou od početka epidemije.

Takođe, u posljednja 24 časa umrlo je 297 ljudi.

U Italiji je do sada registrovano 679.430 slučajeva infekcije, dok je 38.618 ljudi umrlo.

Visoki institut za zdravstvo, najviši institucionalo-naučni autoritet za pitanja zdravstva.

Visoki institut za zdravstvo je pozvao vladu da hitno razmotri mogućnosti daljeg pooštravanja mJera zaštite od širenja koronavirusa “jer se zaraža širi velikom brzinom, u nekim bolnicama popunjenost kreveta dostigla je 40 odsto, što se smatra kritičnom granicom”. Za sada premijer ostaje pri odluci, piše agencija Ansa, da ne uvede karantin na cijeloj nacionalnoj teritoriji.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...